Program ramowy

10.00 – 10.30

Otwarcie -  Kolegium Rungego Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

JUBILEUSZ 70 –LECIE KATEDRY

10.30 - 11.00

REFERATY PLENARNE – Jaka przyszłość czeka branżę mięsną.

 dr inż. Ryszard Kowalski             

11.00 - 11.30

REFERATY PLENARNE – Miejsce mięsa w naszej diecie.

prof. dr hab. Edward Pospiech

11.30 – 12.00

REFERATY PLENARNE – Konsumpcja mięsa w świetle dylematów związanych z etyką i troską o środowisko.

dr hab. Magdalena Montowska, prof. UPP

12.00  -12.30

REFERATY PLENARNE – Preferencje klientów w dobie postępującej "wegetarianizacji" mass mediów.

dr hab. inż.  Dariusz Lisiak

12.30 -12.45

Produkty mięsne i ich analogi w erze zrównoważonego rozwoju. Propozycje rynkowe AMCO.

12.45 -14.15

Przerwa / lunch, sesja posterowa

14.15 – 14.30

15 minutowe prezentacje doniesień (10 min prezentacja +5 min dyskusja)

14.30 – 14.45

15 minutowe prezentacje doniesień (10 min prezentacja +5 min dyskusja)

14.45 – 15.00

15 minutowe prezentacje doniesień (10 min prezentacja +5 min dyskusja)

15.00 – 15.15

15 minutowe prezentacje doniesień (10 min prezentacja +5 min dyskusja)

15.15 – 15.30

Przerwa (kawa & herbata)

15.15 – 16.00

Podsumowanie sesji posterowej oraz podsumowanie i zakończenie konferencji

16.20 – 17.00

Zwiedzanie KTM

19.00

Uroczysta kolacja