Aktualności
Serdecznie zapraszamy na wykład otwarty
prof. dr hab. Grażyny Lewandowicz
z Katedry Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności UPP
zatytułowany
„Czysta etykieta czyli czy fizyczna modyfikacja skrobi jest naprawdę fizyczna?”
Wykład odbędzie się w 12. kwietnia 2018 r. o godzinie 11.30 w sali wykładowej im. Józefa Janickiego (35).
Do zobaczenia!
Ofelia Anjos Ph.D.
Instituto Policytechnico de Castelo Branco, Portugalia
Lecture 1: „Application of IR spectroscopy to food and beverages
product analysis”
Lecture 2: „Spirit wood aging technology”
The lectures will be held
On Wednesday March 21st : at 12 p.m. Lecture 1, at 1.15 pm lecture 2
Place: Faculty of Food Science and Technology,
Wojska Polskiego 31 St. Jankowski’s room (106)
Serdecznie zapraszam na kolejny wykład otwarty PTTŻ-OW
"Rapid automated analysis of lipoproteins in blood by NMR”
David Morgan, PhD z Uniwersytu w Północnej Karolinie w Raleigh, NC.
Dr David Morgan jest doświadczonym specjalistą w zakresie spektroskopii NMR substancji ciekłych i stałych, automatyce analiz NMR i budowie spektroskopów NMR o dużej przepustowości do badania płynów biologicznych. Do najważniejszych osiągnięć Dra Morgana należy opracowanie spektroskopu NMR do klinicznego oznaczania lipoprotein w surowicy krwi, który uzyskał certyfikat agencji FDA i został wdrożony w kilku dużych klinikach na terenie Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej.
Wykład odbędzie się w środę 31. maja o godzinie 13:00 w sali im. Stanisława Jankowskiego (106) w budynku WNoŻiŻ na ul. Wojska Polskiego 31.
Serdecznie zapraszamy na wykład otwarty
dr Moniki Beszterdy
z Katedry Biochemii i Analizy Żywności UPP
zatytułowany
„Związki endokrynnie czynne jako powszechne zanieczyszczenia żywności”
Wykład odbędzie się w 25. stycznia 2018 r. o godzinie 9.30 w sali wykładowej im. Józefa Janickiego.
Do zobaczenia!
Serdecznie zapraszamy na wykład otwarty
mgr. Michała Świątka
z Instytutu Technologii Mikrobiologicznych przy Stowarzyszeniu Ekosystem - Dziedzictwo Natury w Turku
zatytułowany
„Zastosowanie metod biologii molekularnej w badaniach naukowych dotyczących technologii żywności”
Wykład odbędzie się w czwartek, 30. marca br. o godzinie 13.00, w budynku WNoŻiŻ, w sali im. Stanisława Jankowskiego.
Do zobaczenia!
Strona 10 z 12