Aktualności

Serdecznie zapraszamy na wykład otwarty

prof. dr hab. Grażyny Lewandowicz

z Katedry Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności UPP

zatytułowany 

„Czysta etykieta czyli czy fizyczna modyfikacja skrobi jest naprawdę fizyczna?

Wykład odbędzie się w 12. kwietnia 2018 r. o godzinie 11.30 w sali wykładowej im. Józefa Janickiego (35).

Do zobaczenia!

Ofelia Anjos Ph.D.

Instituto Policytechnico de Castelo Branco, Portugalia

Lecture 1: „Application of IR spectroscopy to food and beverages
product analysis”

Lecture 2: „Spirit wood aging technology”
The lectures will be held

On Wednesday March 21st : at 12 p.m. Lecture 1, at 1.15 pm lecture 2
Place: Faculty of Food Science and Technology,
Wojska Polskiego 31 St. Jankowski’s room (106)

Serdecznie zapraszam na kolejny wykład otwarty PTTŻ-OW

"Rapid automated analysis of lipoproteins in blood by NMR”

David Morgan, PhD z Uniwersytu w Północnej Karolinie w Raleigh, NC.

Dr David Morgan jest doświadczonym specjalistą w zakresie spektroskopii NMR substancji ciekłych i stałych, automatyce analiz NMR i budowie spektroskopów NMR o dużej przepustowości do badania płynów biologicznych. Do najważniejszych osiągnięć Dra Morgana należy opracowanie spektroskopu NMR do klinicznego oznaczania lipoprotein w surowicy krwi, który uzyskał certyfikat agencji FDA i został wdrożony w kilku dużych klinikach na terenie Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej.


Wykład odbędzie się w środę 31. maja o godzinie 13:00 w sali im. Stanisława Jankowskiego (106) w budynku WNoŻiŻ na ul. Wojska Polskiego 31.

Serdecznie zapraszamy na wykład otwarty

dr Moniki Beszterdy

z Katedry Biochemii i Analizy Żywności UPP

zatytułowany 

„Związki endokrynnie czynne jako powszechne zanieczyszczenia żywności

Wykład odbędzie się w 25. stycznia 2018 r. o godzinie 9.30 w sali wykładowej im. Józefa Janickiego.

Do zobaczenia!

Serdecznie zapraszamy na wykład otwarty

mgr. Michała Świątka

z Instytutu Technologii Mikrobiologicznych przy Stowarzyszeniu Ekosystem - Dziedzictwo Natury w Turku

zatytułowany 

„Zastosowanie metod biologii molekularnej w badaniach naukowych dotyczących technologii żywności

 

Wykład odbędzie się w czwartek, 30. marca br. o godzinie 13.00, w budynku WNoŻiŻ, w sali im. Stanisława Jankowskiego.

Do zobaczenia!