Aktualności

Serdecznie zapraszamy na spotkanie

zatytułowane

 

„Misja Madagaskar 2018

Żywieniowcy z UPP na Czerwonej Wyspie

 

Wykład odbędzie się we wtorek 4. grudnia 2018 r. o godzinie 12:00 w sali im. Stanisława Jankowskiego (106)

 

 Do zobaczenia!

Dnia 31. października 2018 roku odbyło się Walne Zebranie Członków Oddziału Wielkopolskiego PTTŻ, któremu przewodniczył prof. dr hab. Edward Pospiech. 

Po przedstawieniu przed ustępującą prezes, dr hab. Dorotę Piasecką-Kwiatkowską, sprawozdania merytorycznego z działalności w czasie IX kadecji zgromadzeni Członkowie udzielili Zarządowi kadencji absolutorium. Uwag nie było także do raportu Komisji Rewizyjnej, której wyniki pracy zaprezenotowała dr hab. Barbara Stachowiak.

Na zebraniu wybrano także nowy skład Zarządu, zaprezentowany w zakładce "Władze Oddziału", a także Komisji Rewizyjnej w składzie: przewodniczący – dr hab. Jerzy Stangierski, zastępca - dr hab. Hanna Śmigielska prof. nadz. oraz dr Agnieszka Makowska.

Ponadto wybrano 6 delegatów do Zarządu Głownego PTTŻ.

 

Dr Angelo Salvador & Dr Silvia M. Rocha

University of Aveiro Portugal

"Czarny bez (Sambucus nigra L.): bioactive compounds prospection and its potential health benefits"

June 27th at 12.30
Place: Faculty of Food Science and Technology,
Wojska Polskiego 31 St. Jankowski’s room (106)

Serdecznie zapraszamy na wykłady otwarte:

prof. dr Anna Soletska

Odessa National Academy of Food Technologies

zatytułowany 

„Innowacyjne podejście do kulinarnego przetwarzania produktów mięsnych: sous-vide i technologia wysokich ciśnień

Wykład odbędzie się w 16. maja 2018 r. o godzinie 13.15 w sali im. Wincentego Pezackiego (108)

 

prof. dr Natalia Povarova

Odessa National Academy of Food Technologies

zatytułowany 

„Ukrainian experience of adaptation of domestic legislation to the requirements of the European Union

Wykład odbędzie się w 17. maja 2018 r. o godzinie 11.15 w sali im. Stanisława Jankowskiego (106)

 

Do zobaczenia!