Data

Tytuł

Prelegent

21.06.2017 Zastosowanie metod relaksacyjnych NMR do badania układów białkowo-polisacharydowych

dr inż. Magdalena Witek

Katedra Chłodnictwa i Koncentratów Spożywczych
Wydział Technologii Żywności
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

21.06.2017 How can advanced gas chromatography be useful to unveil food flavors and fragrances?

Dr Silvia M. Rocha

University of Aveiro. Portugal

31.05.2017

Rapid automated analysis of lipoproteins in blood by NMR

Wykład w formacie PDF

David Morgan, PhD

Uniwersyt w Północnej Karolinie w Raleigh, NC.

8.05.2017

Whey fractions to innovate foods products using membrane technologies

Wykład w formacie PDF

Marta Henriqes, PhD

Department of Food Science and Technology 
College of Agriculture - Polytechnic of Coimbra, Portugal

8.05.2017

Whey protein edible coatings with antimicrobial activity in ripened cheese

Wykład w formacie PDF

Marta Henriqes, PhD

Department of Food Science and Technology 
College of Agriculture - Polytechnic of Coimbra, Portugal

30.03.2017 Zastosowanie metod biologii molekularnej w badaniach naukowych dotyczących technologii żywności

mgr inż. Michał Świątek

Instytut Technologii Mikrobiologicznych przy Stowarzyszeniu Ekosystem - Dziedzictwo Natury w Turku

26.01.2017 Wytłoki winogronowe - funkcjonalny dodatek podwyższający aktywność biologiczną produktów zbożowych

dr hab. Sylwia Mildner-Szkudlarz

Zakład Technologii Zbóż - ITŻPR
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

28.04.2016

Sysmex Partec - cytometria przepływowa

Wykład w formacie PDF

Sysmex Polska Sp. z o.o.

Analizatory diagnostyki laboratoryjnej

26.02.2016 Charakterystyka związków zapachowych oscypka i wielkopolskiego sera smażonego

Dr hab. Małgorzata Majcher

Zakład Chemii Żywności i Analizy Instrumentalnej
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

11.12.2015 Ferrytyna – królowa żelaza

Dr inż. Magdalena Zielińska-Dawidziak

Katedra Biochemii i Analizy Żywności
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

27.11.2015 Metodyka badań konduktometrycznych

Dr Iwona Płowaś

Instytut Fizyki Molekularnej PAN, Zakład Dielektryków

27.03.2015

Wpływ bakterii jelitowych na zdrowie człowieka - badania
w modelu in vitro

Dr Marcin Schmidt

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

25.02.2015

Stevia challenges, concerns and opportunities for EU market

Wykład w formacie PDF

Dr Udo Kienle

Senior Researcher at Institute of Agricultural Engineering

Universität of Hohenheim

05.12.2014

Inne oblicze bakterii z rodzaju Clostridium

dr Daria Szymanowska-Pawłowska

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

04.12.2014

Metabolizm grup jednowęglowych - o genach, żywieniu i zdrowiu metabolicznym

dr hab. Agata Chmurzyńska

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

24.09.2014

Debata:

Piwo czy wino?

Katarzyna Kołacka, Kompania Piwowarska S.A.

Krzysztof Królczyk, Sklep Winobramie, Stowarzyszenie Somelierów Polskich

Moderator: prof. dr hab. Grażyna Lewandowicz, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

5.06.2014

Badanie i kształtowanie tekstury żywności

dr hab. inż. Adam Figiel prof. nadzw.Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

8.05.2014

Gastronomia molekularna - dziwactwo, czy twórcze wykorzystanie nauki?

prof. dr hab. Tomasz Jankowski 

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

   5.12.2013    

Wykorzystanie metody niskopolowego NMR
w badaniach składników żywności    

Wykład w formacie PDF

dr hab. Hanna Baranowska 

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

12.06.2013

Najlepsze praktyki ochrony własności przemysłowej

dr Maciej Wierzbicki 

Centrum Edukacji Biomedycznej

5.12.2012

Supercritical Fluid Extraction of Oils From Seeds

Prof. Dr. SAMİ GÖKHAN ÖZKAL 

Pamukkale University

9.11.2012

23.11.2012

 

7.12.2012

"Akademia kawy" zajęcia w palarni Strauss Cafe Poland Sp. z o.o., Swadzim, ul Poznańska 50

mgr Michał Gozdecki 

Strauss Cafe Poland Sp. z o.o.

14.06.2012

Tajemnica złocistego napoju...pienistość

Wykład w formacie PDF

dr hab. Dorota Piasecka-Kwiatkowska

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

16.05.2012

Aktywność wody- metody pomiaru i aparatura.

Inż. Andrzej Pabel
"PAGO-AP" zakład projektowo-produkcyjny

25.11.2011

Possibilities to reduce salt and fat in meat foods.

Prof. Dr Eero Puolanne
University of Helsinki

24.10.2011

Innowacyjna technologia w przetwórstwie mięsa.

Przemysław Kotewa
Weber Poland Sp. z o.o.

23.05.2011

A Mechanism Underlying the Involvement of Homocysteine in Human Disease: The Homocysteine Thiolactone Hypothesis.

Prof. Hieronim Jakubowski
UMDNJ-New Jersey Medical School Department of Microbiology and Molecular Genetics International Center for Public Health Newark, New Jersey, USA

21.02.2011

Can hemp seed be a source of functional food ingredients?

Andrea Hermann Hemp Oil Canada

14.01.2011

Ocena niepewności pomiarowych według norm ISO.

Dr Asja Kozak
Wydział Fizyki Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu

24.11.2010

Właściwości prozdrowotne kapusty. Od surowca po produkty z kapustą.

Dr Agnieszka Bartoszek-Pączkowska
Katedra Chemii, Technologii i Biotechnologii Żywności Politechniki Gdańskiej

26.10.2010

Aktualne spojrzenie na rolę żywienia w profilaktyce osteoporozy.

Dr hab. Jolanta Czarnocińska,
UP Poznań

27.05.2010

Insights Into Muscle Development using Genetically Modified Chickens

Prof. dr Paul Mozdziak,
Stanowy Instytutu Północnej Karoliny USA

04.05.2010

Nowe poglądy na temat supramolekularnej struktury skrobi.

Dr hab. Wioletta Błaszczak,
Oddział Nauk o Żywności Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie

23.11.2009

Herbata najstarszy napój świata.

Prof. dr hab. Czesław Błaszak